Viktoriin "Tere, Kevad!" küsib (7)

Küsimus nr 22: Koera põhiliseks meeleks on haistmine. Mis on aga kassi peamine meel? Vastus: Kuulmine.
Küsimus nr 23: Nimeta 3 imetajat, kellele Eestis võib jahti pidada, kuid kes Euroopa Liidus kuuluvad ranget kaitset vajavate liikide hulka. Vastus: Hunt, ilves, kobras ja pruunkaru.
Küsimus nr 24: Millist "saabast" ei saa Setomaal jalga panna? Vastus: Saatse saabast, mis on saapakujuline maatükk Värska külje all.
Küsimus nr 25: Winnebago-indiaanlaste pärimuste hulgast leiame loo, kuidas kilpkonn, ronk ja karu ei saanud maailma üle valvamisega hakkama ning Maailma Looja andis selle ülesande ühele olendile, keda ka Eestist leida võib. Ta tegi oma tööd hästi ja Maailma Looja andis talle paremaks nägemiseks 6 silma juurde. Sellest ajast peale on tal 8 silma. Kellest käib jutt? Vastus: Ämblikust.
Kevade märkidest oleme näinud- kuulnud: väikest- lehelindu (26. aprill), rohukonna (27. aprill), käblikut (27. aprill), nurmenukku (29. aprill), kägu ja varsakapja (30. aprill), suitsupääsukest (1. mai), räästapääsukest (2. mai), ööbikut (4. mai).
Meie kodukakk Klara aina haudub oma nelja muna. Kakukaamerat saad vaadata siit. Eile õhtul enne kella kümmet, kui kakk käis pesalt ära, oli neli munakest veel terved, aga enam mitte kauaks!