"Tere, Kevad!" selleks korraks läbi

Kevad hakkab läbi saama ja suvi läheneb. Tore interaktiivne loodusprogramm hakkab selleks aastaks lõpetama. Kiidan kõiki kevade märkajaid! Tänu teile said kõik 35 vaadeldava linnu saabumine, seene ilmumine, taime õitsemine või kahepaikse laul üles tähendatud. Viimased meie nähtud - kuuldud kevadekuulutajad olid: kevadkogrits (7. mai); toomingas (12. mai); kullerkupp (16. mai); piiritaja (18. mai) ja maikelluke (19. mai).
Viktoriinis jäi meil üks punkt maksimumist puudu (saime 29 punkti 30- st), aga pole lugu - mäng ei käi ju mõisa peale. Üles sai laetud ka meie kevadega seotud pildid ja luuletused.

Väljas soojalt paistab päike,
kätte jõudnud kevade.
Vulisevad kevadveed
järve poole leidnud tee.

Põõsa all nüüd tärkab lill.
See on kaunis sinilill.
Nagu hüüaks meile nad:
"Tulge meid te noppima!"

Kristiina

Metsas leian sinilille,
esimese kevadlille.
Varsti ilmub ülane
ja karikseen, mis punane.

Gert Air

Kuldnokk - vahva lind
taas tervitamas sind.
Tal uhke pesa,
pojad teevad sees kisa.
Cätlyn
Kakuema Klaral on neli toredat kakupoissi või -plikat välja hautud ja nad kasvavad iga päevaga. Päeval on emakakk tavaliselt pesas, aeg- ajalt näitab mõni heledas udusulis jõnglane end ema kõrvalt, aga õhtul saate poegi üksi pesas näha, siis käib ema jahti pidamas ja end sirutamas. Praegu on nende tegutsemist veel näha, aga varsti lendavad nad pesast välja ja kakukaameragi lõpetab selleks aastaks.
Ilusat kevade jätku!