Öölugemine


Patrick
Õhtusöök
Head isu!
Kirjanik ja väikesed lugejad
Kätlin Vainola
23. oktoobril ei läinud meie lapsed sügisvaheajale, vaid kogunesid taas koolimajja öölugemisele.
Esmalt pakkus kokatädi meile pirukaid, õunakooki ja teed. Seejärel istusime ringi - meile oli külla tulnud kirjanik Kätlin Vainola. Lõpetasime koos just tema raamatu "Ville" lugemise ja sellepärast oli eriti põnev raamatu autoriga kohtuda. Kirjanik rääkis meile, kuidas ta kirjutama hakkas, tutvustas meiele oma raamatuid, luges neist lõike ette ja vastas meie küsimustele.
Seejärel oli aeg õhtust süüa.
Seekord oli samuti lastel võimalus valida kahe filmi vahel. Meie klass vaatas Aapeli "Üle linna Vinskit", sellest raamatust oli meiegi lugemikus peatükk.
Viktoriinis oli vaja teada mõistatusi, vanasõnu, vastata raamatute põhjal küsimustele ja pimesi kompamise teel ära arvata asju.
Siis vaatasime muinasjuttude "Kaheksa lumivalgekest ja üks pöialpoiss" ja "Kolm hunti ja kuri põrsake" lavastust.
Mäng "44" tõi palju jooksmist ja elevust.
Öödiskost osavõtjaid oli palju.
Enne südaööd algas klassides lugemine. Meie lugesime Kreutzwaldi "Eesti rahva ennemuistseid jutte".
Pimedas hakkas hiireke nurgas krõbistama ja see sundis kapi ääres magajaid pisut kolima tahvli ette. Kuna Kristiina jäi kõige varem magama, oli teistel hirm: järsku näksib hiireke teda... Rääkisime päris kaua juttu.
Hommikul oli Kristiina kõige varasem ärkaja - tema jäi ju õhtul ka kõige varem magama. Pärast asjade pakkimist läksime pannkooke sööma. Peagi hakkasid ka vanemad lastele järgi tulema. Vaheaeg ongi käes!